Marius Ivan, unul dintre milionarii României, și-a pierdut viața în urma unui accident stupid. El a urcat la Cota 1.400 din Sinaia și a vrut să facă o poză. Din neatenție, a căzut, însă, într-o râpă și a picat în gol 50 de metri.
Totul s-a întâmplat sâmbătă, când omul de afaceri de 64 de ani, cunoscut pentru companiile sale Dufa și Henkel, a mers la Cota 1.400 din Sinaia și a vrut să facă o poză.
Fotografia l-a costat viața, pentru că, din neatenție, a căzut într-o râpă. Acum, familia se pregătește de înmormântare. Evenimentul funebru va avea loc joi.
Salvamontiștii din Sinaia au recuperat cu greu trupul neînsuflețit al bărbatului.
„Salvamont Sinaia și Salvamont Prahova au intervenit în această seară pentru recuperarea trupului unei persoane căzute dintr-un punct de belvedere, situat în apropierea Cotei 1400. Poliția desfășoară cercetări la fața locului, în vederea stabilirii condițiilor în care s-a produs tragicul accident”, a transmis Salvamont.
Marius Ivan, unul din fondatorii afacerii cu lacuri și vopsele Dufa Romania, a încasat 16 milioane de dolari în urma vânzării către grupul german Henkel a participatiei deținută la Henkel Bautechnik Romania.
Apoi, a ales să investească în domeniul imobiliar, construind mai multe clădiri de birouri la Craiova, orașul său natal, și București.
Ivan era o persoană extrem de discretă, cunoscut ca un om foarte serios în afaceri. În urma lui rămân trei copii, o fată și doi băieți, cărora avea de gând să le lase moștenire întregul său imperiu, relatează Ziare.com.
Marius Ivan și-a început afacerile în România imediat după Revoluție, importând produse de larg consum din Germania. Datorită spiritului său antreprenorial și capacității de a identifica oportunități, el a reușit să creeze branduri de succes precum Dufa și Henkel Bautechnik România. Aceste branduri au devenit repede recunoscute pe piața românească, datorită calității și inovației produselor oferite.
La un moment dat, Marius Ivan a vorbit despre începuturile sale în afacere și și-a amintit cum a fost impresionat de climatul economic din Germania imediat după Revoluție.
„Am rămas impresionat de oferta de-acolo. Deși n-aveam nici experiență, nici bani, m-am hotărât, împreună cu alți cinci băieți de aceeași vârstă cu mine din Craiova, să importam alimente. Era clar că indiferent ce am fi adus în România am fi vândut”, povestea afaceristul, citat de B1 Tv.
Vă recomandăm să citiți și: